Hoe krijg je de beste WiFi op school?

26 July 2022

Marketing Team

‘WiFi en het Voortgezet Onderwijs; vandaag de dag een combinatie die niet meer weg is te denken. Vooral het afgelopen decennium hebben scholen fors ingezet op digitale hulpmiddelen in het onderwijs. Dit is namelijk een effectieve manier om snel -en creatief, kennis over te brengen naar de jeugd. Maar om snel en zorgeloos te kunnen internetten heb je natuurlijk wel goed WiFi nodig.

Het belang van WiFi in Voortgezet Onderwijs

Het belang van goede WiFi in het Voorgezet Onderwijs is groter dan ooit. Via het internet komt immers de wereld het klaslokaal binnen. Goede WiFi in het onderwijs is belangrijk om de volgende redenen:

  • Toename in inzet digitale leermiddelen: De potentiële toepassingen van digitale leermiddelen zijn met de dag uitgebreider. Het is dan ook geheel logisch dat scholen in het Voortgezet Onderwijs hier in toenemende mate gebruik van maken. Zo is het officepakket tegenwoordig ook beschikbaar in de cloud (Office 365) en zijn er zelfs al scholen die experimenteren met de Metaverse. Ieder jaar komen er weer nieuwe opties bij. Het WiFi netwerk moet hier wel tegen bestand zijn.
  • Meer apparaten: Tegelijkertijd introduceert de gemiddelde school in het Voortgezet Onderwijs steeds meer apparaten op het WiFi netwerk. Zo maakt tegenwoordig bijna ieder kind wel gebruik van een smartphone. Bovendien zijn de toepassingen van tablets in het onderwijs zeer bruikbaar. Waar leerlingen voorheen nog in groepjes op een computer/tablet werkten, is er tegenwoordig steeds vaker een individueel apparaat beschikbaar. Het WiFi netwerk moet dit wel aankunnen.
  • Goede beveiliging vereist: Tot slot is beveiliging cruciaal. Zeker wanneer je als school besluit om digitaal te gaan toetsen. De digitale leeromgeving moet bestand zijn tegen allerlei vormen van hacks, virussen en andere ongewenste praktijken. Ook de WiFi zelf speelt hierin een belangrijke rol. Veilige WiFi vormt de basis voor een optimale, digitale leeromgeving.

 

Veltwerk & SIVON; voor WiFi in Voortgezet Onderwijs

Veltwerk biedt WiFi-as-a-Service (WaaS) aan via SIVON. Door deze samenwerking genieten honderden scholen van betrouwbaar en razendsnel WiFi;  de ideale omgeving voor moderne onderwijs.

  • Stabiel, veilig netwerk: Een stabiel, veilig netwerk is uiteraard een minimale vereiste. Er is sprake van een continue monitoring van de technologie. Hierdoor sluit het WiFi netwerk altijd perfect aan op het bestaande netwerk.
  • Input schoolbestuur mogelijk: Bij SIVON werken ze met een plusperceel pakket. Binnen dit pakket is er ruimte voor veel input van het schoolbestuur, indien gewenst. Aanvullende wensen en eisen verwerken we dan in de service die we aanbieden. Het fijne hiervan is dat er dan een individueel geoptimaliseerd aanbod ontstaat. Bij SIVON merken ze de aanvullende technische specificaties geregeld zeer gewenst zijn.
  • Neemt werk uit handen: Bij SIVON vinden ze het belangrijk om zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. Zodoende is er ook echt sprake van een service. Zo heb je bijvoorbeeld geen zorgen over zaken als inkoop, installatie en beheer. SIVON regelt dit volledig voor je. Deze vorm van WiFi in het Voortgezet Onderwijs is dan ook erg modern. Het past helemaal bij de wensen van deze tijd.
  • Snelle hulp bij problemen: Tot slot kan het altijd gebeuren dat zich problemen voordoen. Bij een WiFi storing willen we dan zo snel mogelijk voor een passende oplossing zorgen. Storingen hebben bij ons altijd de hoogste prioriteit. Hierdoor zijn wij ook één van de preferente WiFI aanbieders.

Wil je als schoolbestuur dus graag de beste WiFi op de middelbare school krijgen? En dan het liefst door dit zoveel mogelijk uit te besteden? Dan is de keuze voor SIVON vrij logisch. Als coöperatie voor het onderwijs dat groot ICT inkoopt, regelen zij voor veel middelbare scholen de WiFi.

Wil je als onderwijsinstelling liever zelf aan de slag met WiFi -of heel jullie ICT omgeving? Veltwerk heeft alle expertise in huis om jullie van A-Z te begeleiden. Honderden scholen gingen jullie al voor.