Veltwerk Tech-Talks: Wat houdt het VO Concept in?

6 July 2018

Veltwerk kennismiddag VO-Concept

Kennismiddag over de best-of-breed cloud-oplossing voor het Voortgezet Onderwijs

Op 4 juli organiseerde Veltwerk een technische sessie voor haar relaties. In deze bijeenkomst stond het VO-Concept centraal.

Het VO-concept van Veltwerk is een compleet ICT-ecosysteem voor digitaal leren en werken, identity management en het beheer van ICT. Tijdens de diverse presentaties en opvolgende workshops hebben Sebastian, Michiel en Rien laten zien wat de mogelijkheden zijn en welke rol de interne ICT-organisatie speelt bij het goed inzetten van deze technologie.

Directeur Reijer van Wegen opende met een inleiding over het VO-Concept. Wat kan het cloudplatform? Hoe kan een school er met dit ecosysteem voor zorgen dat leerlingen en medewerkers altijd en overal toegang hebben tot hun informatie, onafhankelijk van de gekozen werkplek. Of dat nu een schoolcomputer, laptop, Chromebook of iPad is en of dat vanaf school, thuis of onderweg gebeurd. Ook legde hij uit hoe door Identity Management in de cloud, single sign-on en zelfs de mogelijkheid tot multi-factor authenticatie, leerlingen en medewerkers op een eenvoudige, veilige en eenduidige manier toegang tot hun informatie krijgen.

Vervolgens vertelde Sebastian Collin over de mogelijkheden van ZuluConnect als digitale leer- werkomgeving. Daarin kwamen de portaalfunctie, single sign-on, contentmanagement en de toetsomgeving ‘de nakijkcarrousel’ aan bod.  Michiel heeft vooral stilgestaan bij de techniek en vertelde over cloud-werkplekbeheer met Azure AD en Intune. Wat zijn de verschillen in vergelijking met de on-premise beheermogelijkheden en hoe kan je het beste omgaan met Bring Your Own Device (BYOD)?

In de laatste presentatie heeft Rien een overzicht geschetst van de mogelijkheden van Office 365. Welke functies en applicaties bevat het nu eigenlijk? En wat zijn de verschillen tussen SharePoint Groups en Teams? Waarvoor gebruik je wat en wat zijn nu eigenlijk de mogelijkheden van Teams als het gaat om communicatie? Na de presentaties was er in de vorm van workshops de mogelijkheid om de dieper in te gaan op de techniek en zelf aan de slag te gaan.

Ook meer weten over het VO Concept? Lees dan verder op Veltwerk.nl/voconcept of vraag een demonstratie aan, we komen graag bij u langs.

Nieuwsgierig naar het VO Concept?

Wij komen het graag eens demonstreren, geheel vrijblijvend natuurlijk