Veltwerk Tech-Talks: High Density Wifi

21 May 2016

De fundamentele theorie rondom de werking van Wi-Fi

Veltwerk tech-sessie over High Density Wi-Fi groot succes!

Elke maand organiseert Veltwerk een zogenaamde Tech-Sessie. Deze bijeenkomsten zijn er op gericht om kennis over nieuwe technologie over te dragen. Op 13-04-2016 stond de tech-sessie in het teken van de fundamenten van Wi-Fi en wat de uitdagingen zijn in hoog volume en hoge dichtheid omgevingen.

Vrijwel alle scholen hebben inmiddels W-Fi in huis. Toch werkt het in lang niet alle gevallen goed. Zodra het gebruik van of de belasting op Wi-Fi netwerk toeneemt zakken de prestaties in elkaar of wordt de werking onbetrouwbaar.
Aan de hand van de fundamentele theorie rondom de werking van Wi-Fi zijn een aantal scenario’s doorlopen en zijn veel voorkomende problemen toegelicht. Daarna is stapsgewijs laten zien hoe je een ‘High-Density’ WiFi netwerk moet inrichten en hoe je er voor zorgt dat het ook onder hoge belasting goed blijft functioneren.

Vanwege het grote succes van de lezing, zal Veltwerk de lezing tijdens de volgende tech-sessie herhalen. Geinteresseerd en wil je deze- of een andere tech-sessie bijwonen? Stuur een e-mail naar info@veltwerk.nl of bel 020-6108694.

Hoe hoog zijn de kosten van ICT in het Voortgezet Onderwijs?

Veltwerk doet er sinds 2012 onderzoek naar en we bieden de resultaten gratis aan