Slim Samenwerken: SharePoint

2 November 2023

Sinds de lancering in 2001 door Microsoft, heeft SharePoint een indrukwekkende transformatie ondergaan. Ooit is het begonnen als een bescheiden platform voor documentenbeheer, nu is het uitgegroeid tot een van de meest gebruikte samenwerkings- en contentbeheerplatforms ter wereld.

Tijd om eens wat dieper in dit platform te duiken.

Wat is Microsoft SharePoint?

SharePoint is eigenlijk een soort digitale aula. Alle informatie komt samen op dit platform. Hierdoor is het makkelijk om documenten en andere content te beheren, op te slaan of te delen.

Het is natuurlijk super handig als je de schoolpagina opent en meteen ziet welke lessen er uit vallen, hoe het weer is of welke evenement er zullen plaatsvinden.

Mogelijkheden

SharePoint is een kant-en-klare online applicatie die je geheel naar eigen wens kan aanpassen. Zo kan de omgeving naar eigen wens worden opgebouwd.

Wanneer alle medewerkers bij de juiste informatie kunnen komen. scheelt dat heel veel tijd. Er hoeft dan namelijk niet meer gezocht worden naar informatie die op verschillende plekken is opgeslagen.

Doordat gebruikers kunnen samenwerken aan documenten -in real-time, zorgt het voor een vlottere samenwerking. Collega’s hoeven niet meer te wachten totdat een bestand bewerkt is om het zelf verder te bewerken.

Ook kunnen bepaalde werkstromen geautomatiseerd worden:

  • Statuswaarden kunnen worden gegeven aan items om duidelijk te maken wat het voor gebruikt wordt, waarde 1 staat bijvoorbeeld voor project.
  • Documenten kunnen automatisch worden rondgestuurd, om bijvoorbeeld digitale handtekeningen te krijgen van verschillende personen.
  • Goedkeuringswerkstromen kunnen worden geautomatiseerd door een item automatisch door te sturen naar de aangewezen persoon.
  • Feedback kan automatisch worden samengevoegd om het revisieproces goed vast te leggen voor de aangewezen persoon.

Conclusie

Veel scholen maken al gebruik van de veelzijdigheid van Sharepoint.

Het helpt organisaties om beter samen te werken, informatie te delen en bestanden makkelijk toegankelijk te maken.

Willen jullie ook het uiterste halen uit Sharepoint?

Wij hebben een team van experts die jullie nog vééél meer kunnen vertellen.

Stuur een mailtje naar info@veltwerk.nl of boek een Quickscan