9 April 2017

Slimme herinrichting en uitbreiding Wifi-netwerk

Plaats: Almere
Aantal locaties: 5
Aantal leerlingen: 2750

Het Baken Almere is een stichting voor interconfessioneel onderwijs, waartoe vijf scholen behoren: Stad College voor vmbo onderwijs, Poort – school voor havo en mavo, Park Lyceum met mavo, havo en atheneum onderwijs, Trinitas Gymnasium en International School Almere.

baken afdelingen

Slimme herinrichting en uitbreiding van het WiFi-netwerk

Het probleem

In de afgelopen jaren was op alle scholen WiFi aangelegd. Hoewel de apparatuur recent en van prima kwaliteit was, vielen de prestaties toch tegen. Soms kon er geen verbinding worden gemaakt of waren verbindingen traag. Daarnaast was het netwerk was niet geschikt om met grote groepen leerlingen tegelijkertijd te worden gebruikt. Tijd voor een WiFi-optimalisatie door Veltwerk.

Onze oplossing

Veltwerk heeft de locaties met de Wifi Health Check doorgelicht. Hiermee werden de problemen al snel zichtbaar. Op sommige plaatsen waren simpelweg te weinig accesspoints opgehangen. In weer andere scholen was de configuratie van het netwerk niet goed uitgevoerd. Hierdoor waren er problemen door kanaaloverlap, de omvang van netwerksegmenten, de scheiding tussen de draadloze cellen enzovoorts.

Op basis van de resultaten van de WiFi Health Check heeft Veltwerk een plan uitgewerkt om de situatie te verbeteren. In dat plan zijn eerst de eisen en wensen helder beschreven. Daarna is door middel van een computersimulatie een nieuw ontwerp gemaakt. Op basis van het ontwerp zijn de huidige accesspoints hergebruikt en samen met de aanvullingen opnieuw ingericht.  Veltwerk heeft het project van bekabeling tot en met oplevering op locatie uitgevoerd.

Het eindresultaat? een perfect werkend WiFi-netwerk waarmee het Baken weer jaren vooruit kan.

  • Uitgebreide scan
  • Rapportage & verbeteradvies
  • No cure? No pay!