Gecontroleerde omgeving

De leerling heeft alleen toegang tot de programma’s en websites waarvoor jij, op voorhand, toestemming hebt gegeven. Hierdoor kan je in een handomdraai, voor elke toets, een gecontroleerde omgeving creëren.

Snel in te richten

Wij snappen dat je als docent geen uren de tijd hebt om jezelf te onderwijzen in nieuwe applicaties. Ons inleverportaal is door iedere docent makkelijk te gebruiken.

Werkt op eigen device

Computerlokalen die staan te verstoffen omdat ze alleen tijdens examens worden gebruikt. Niet nodig! Leerlingen kunnen nu examens afnemen in dezelfde gecontroleerde omgeving, op hun eigen computer.

Digitaal Toetsen

Geen gezeur. Snel geregeld.

Een toets of examen afnemen is een delicaat klusje. Het bijhouden van presentielijsten, documenten en bijzonderheden moet uiterst secuur gebeuren. Juist daarom kiezen steeds meer middelbare scholen ervoor om hun toetsen en examens digitaal af te nemen.

Wees niet bang, je hoeft geen ingewikkelde programma’s eigen te maken om snel en veilig een examen af te nemen. Iedereen kan het.

Ons inleverportaal is ontwikkeld in samenwerking met meerdere middelbare scholen. Hierdoor is het te gebruiken door elke docent, voor ieder vak.

Safe Exam Browser (SEB)

Limiteer toegang tot enkele applicaties

Een Safe Exam Browser (SEB) maakt het onmogelijk om andere applicaties op een computer te kunnen gebruiken. Het computer programma geeft alleen nog toegang tot een afgesloten en gecontroleerde omgeving. Als docent ben je hierdoor verzekerd dat iedere leerling met dezelfde hulpmiddelen zijn/haar toets maakt.

Zodra de leerling klaar is druk hij/zij op de knop om het examen in te leveren. Het inleverportaal neemt het examen in en sluit vervolgens de SEB af. De computer is nu weer volledig vrij voor normaal gebruik.

Hiërarchische rollen

Volledige controle over het proces

Veltwerk werkt uitsluitend voor het Voortgezet Onderwijs. Daarom is het inleverportaal speciaal ontwikkeld om binnen elke kleine of grote organisatie te werken. De applicatie beschikt over een uitgebreide hiërarchie om op stichting, school en locatie niveau te kunnen werken. Een school of locatie is hierdoor volledig zelfredzaam binnen een grotere stichting.

Het inleverportaal beschikt over de volgende rollen:

 • Admin:
  Kan scholen, locaties en coördinatoren aanmaken
 • Coördinator:
  Kan toetseigenaren en surveillanten aanmaken (op school/locatieniveau)
 • Toetseigenaar:
  Toetsen aanmaken, surveillanten en leerlingen toekennen, toetsomgeving (lockdownprofiel) aanmaken, downloaden en archiveren van toetsen en voorbereiden van communicatie naar leerlingen (door middel van toetshandouts)
 • Surveillant:
  Starten en stoppen van toetsen, controleren van ingenomen werk
 • Leerling:
  Inzien opdracht, inleveren toets.

Geen Spyware. Geen Data.

De privacy is altijd gewaarborgd

Het inleverportaal gebruikt geen Spyware om een leerling in de gaten te (kunnen) houden. De applicatie sluit alleen de computer af tot het examen is ingeleverd. Hierdoor voldoet het ten alle tijden aan de geldende privacywetgevingen.

‘Dankzij het inleverportaal kunnen wij snel examens afnemen, hebben wij meteen zicht op alle prestaties en staan de cijfers direct op de juiste plekken’

Identity Management

Alle informatie in een centrale database

Bij Veltwerk werken wij met ons eigen identity management platform ‘Veltwerk IAM’. Dit platform zorgt ervoor dat alle leerlingen en medewerkers op een juiste manier zijn geregistreerd. Vanuit deze centrale omgeving worden alle licenties, autorisaties en registraties geregeld.

Het inleverportaal is aangesloten op Veltwerk I am. Hierdoor is het uitnodigen van studenten voor een toets, slechts een druk op de knop. Na het examen gaat alle toets data automatisch naar het dossier van de desbetreffende leerling. Wij hebben dit allemaal zeer simpel gemaakt in ons VO concept.

Snel, makkelijk en veilig een digitaal examen afnemen

Stap 1: Upload de Toets

Upload de toets in een Word/PDF bestand. Leerlingen kunnen deze briefing altijd makkelijk raadplegen door op een icoontje te drukken.

Stap 2: Stel de applicaties in

Nadat de briefing is geupload moet je de programmas en informatievoorzieningen aanklikken. Via een handig menu klik je alle applicaties en websites zo aan.

Stap 3: Verstuur de uitnodiging

De toets staat nu helemaal klaar. Als laatste stap kies jij de klas(sen) of individuele leerlingen. Zij krijgen een e-mail met daarin een link die de SEB activeert en de toets opstart.

Cover Toetscockpit flyer

Lees meer over het inleverportaal

Na jaren van praktijk ervaring en gedegen onderzoek hebben wij, samen met professionals uit het Voortgezet Onderwijs, een eigen inleverportaal ontwikkeld. Deze sluit perfect aan op de wensen en benodigdheden van de docent. Veilig, snel en zeer makkelijk te gebruiken.