Toetsen was nog nooit zo makkelijk! 

Snel, veilig en volledig digitaal.  

Een toets of examen afnemen is een delicaat klusje. Het bijhouden van presentielijsten, documenten en bijzonderheden moet uiterst secuur gebeuren. Juist daarom kiezen steeds meer middelbare scholen ervoor om hun toetsen en examens digitaal af te nemen.

Wees niet bang, je hoeft geen ingewikkelde programma’s eigen te maken om snel en veilig een examen af te nemen. Iedereen kan het.

Ons inleverportaal is ontwikkeld in samenwerking met meerdere middelbare scholen. Hierdoor is het te gebruiken door elke docent, voor ieder vak.

Ontwikkeld voor elke organisatie

Veltwerk werkt uitsluitend voor het Voortgezet Onderwijs. Daarom is het inleverportaal speciaal ontwikkeld om binnen elke kleine of grote organisatie te werken. De applicatie beschikt over een uitgebreide hiërarchie om op stichting, school en locatie niveau te kunnen werken. Een school of locatie is hierdoor volledig zelfredzaam binnen een grotere stichting.

Het inleverportaal beschikt over de volgende rollen.

 • Admin:
  Kan scholen, locaties en coördinatoren aanmaken
 • Coördinator:
  Kan toetseigenaren en surveillanten aanmaken (op school/locatieniveau)
 • Toetseigenaar:
  Toetsen aanmaken, surveillanten en leerlingen toekennen, toetsomgeving (lockdownprofiel) aanmaken, downloaden en archiveren van toetsen en voorbereiden van communicatie naar leerlingen (door middel van toetshandouts)
 • Surveillant:
  Starten en stoppen van toetsen, controleren van ingenomen werk
 • Leerling:
  Inzien opdracht, inleveren toets.

Gecontroleerde omgeving

De leerling heeft alleen toegang tot de programma’s en websites waarvoor jij, op voorhand, toestemming hebt gegeven. Hierdoor kan je in een handomdraai, voor elke toets, een gecontroleerde omgeving creëren.

Snel in te richten

Wij snappen dat je als docent geen uren de tijd hebt om jezelf te onderwijzen in nieuwe applicaties. Ons inleverportaal is door iedere docent makkelijk te gebruiken.

Werkt op eigen device

Computerlokalen die staan te verstoffen omdat ze alleen tijdens examens worden gebruikt. Niet nodig! Leerlingen kunnen nu examens afnemen in dezelfde gecontroleerde omgeving, op hun eigen computer.

Safe Exam Browser (SEB)

Limiteer toegang tot enkele applicaties

Een Safe Exam Browser (SEB) maakt het onmogelijk om andere applicaties op een computer te kunnen gebruiken. Het computer programma geeft alleen nog toegang tot een afgesloten en gecontroleerde omgeving. Als docent ben je hierdoor verzekerd dat iedere leerling met dezelfde hulpmiddelen zijn/haar toets maakt.

Zodra de leerling klaar is druk hij/zij op de knop om het examen in te leveren. Het inleverportaal neemt het examen in en sluit vervolgens de SEB af. De computer is nu weer volledig vrij voor normaal gebruik.

Voor nog meer gemak, koppel jullie informatie 

Speciaal voor het Nederlandse Voortgezet Onderwijs hebben wij I-AM ontwikkeld. Dit identiteitsmanagementsysteem is zo opgebouwd dat elke unieke organisatie snel en veilig kan beschikken over gecentraliseerde authenticatie en autorisatie. Bijna elke applicatie kan worden geïntegreerd.

Door I-AM te gebruiken met het inleverportaal worden alle databases naadloos met elkaar verbonden en het gebruiksgemak sterk verbeterd.

Waarom Veltwerk?

Een kantoor is geen school. Wij werken uitsluitend voor het middelbaar onderwijs. Hierdoor weten wij precies welke prestaties geleverd moeten worden om ook aan de meest veeleisende gebruikssituaties te voldoen. 

Meer weten over het inleverportaal?
We zijn op dit moment druk aan het testen. Laat je gegevens achter in het veld hiernaast om mee te doen aan de Alpha release.