Alle informatie op één locatie

Geniet van het gemak om alle zaken rondom een persoon, klas of afdeling te regelen vanuit één plek.

Heel efficiënt

Alle accounts en licenties worden automatisch worden geregeld. Hierdoor betaal je nooit meer voor ongebruikte licenties en houdt de ICT afdeling zeeën van tijd over voor andere zaken.

Super Veilig

Alles is geautomatiseerd dus nooit wordt er meer iets vergeten. Doordat alle accounts onder één identiteit hangen wordt bij uitdienstreding dan ook alles met één klik gedeactiveerd.

Iedereen de juiste licenties en autorisaties

Een tijdrovende klus

Een nieuwe medewerker of student redt het niet met alleen een e-mail adres. Een account voor het internet, toegang tot de juiste netwerkschijven, kluisjes, registratie van een laptop, autorisaties voor de juiste netwerken -en dan hebben we het nog niet eens over alle verschillende licenties die je nodig hebt voor de computer. 

Binnen een onderwijsinstelling heb je al snel te maken met duizenden mensen. Allemaal hebben zij een eigen identiteit en daarbij persoonlijke toegangsrechten, registraties en licenties. Het gemakkelijk, efficiënt en conform wetgeving inrichten en bijhouden is een complex proces. Een identiteitsmanagementsysteem biedt in zo’n geval uitkomst. 

Volledige controle vanuit één applicatie

Veilig, makkelijk en behoorlijk efficiënt

Veltwerk I-AM bestaat uit twee onderdelen:

  • Authenticatie
    Een gebruikersnaam, wachtwoord en (indien gewenst) een two- factor (2FA) authentication zijn nodig om in te loggen en een persoon te authenticeren.
  • Autorisatie
    Wat iemand mag is natuurlijk afhankelijk van de functie en rol in de organisatie. Veltwerk I-AM leidt dit af aan de organisatie structuur zoals die in het administratie systeem aanwezig is. In de web interface van I-AM kunnen vervolgens eenvoudig aanpassingen, aggregaties en acties worden bepaald.

Vanuit Veltwerk I-AM worden alle licenties, registraties en autorisaties centraal geregeld.

Single Sign-On (SSO)

Inloggen met één druk op de knop

Mensen gaan oude wachtwoorden gebruiken als zij elke keer weer veel nieuwe wachtwoorden moeten onthouden . Dit maakt een organisatie erg kwetsbaar.

Met SSO hoeven leerlingen en medewerkers nog maar één sterk wachtwoord te onthouden. Combineer dit met een two-factor authentication en jullie organisatie is meteen een héél stuk veiliger.

Roll-Based Access Control (RBAC)

Voldoet aan de laatste veiligheidseisen

Via Veltwerk I-AM kan je toegangsrechten regelen via profielen of gebruikersrollen. Zo kan je snel en eenvoudig, op basis van klas, afdeling, functie, management niveau of een custom profiel, autorisaties toekennen.Dit gebeurt vaak automatisch door de koppeling met het leerlingvolg- of personeelssysteem.

Een nieuwe medewerker met het profiel ‘Docent’ zal dus automatisch toegang krijgen tot de cijferlijsten, de benodigde computerprogramma’s en de juiste netwerkschijven.

‘Door het indentiteit managementsysteem van Veltwerk besparen wij erg veel geld, tijd en is de organisatie veel flexibeler geworden’

Te koppelen met elk systeem

Volledige regie vanuit één plek

Elke organisatie is uniek. I-AM is speciaal ontwikkeld om, binnen elke organisatie, zeer snel elk systeem te kunnen koppelen. Dit maakt het een zeer krachtige tool tijdens fusieprocessen.

Op dit moment zijn er interfaces beschikbaar voor SOM2-Day, Magister en AFAS. Er is een directe doelsysteem koppeling met Azure en Office 365 en MS-teams. Daarmee worden gebruikers, groepen, lijsten en Teams volledig geautomatiseerd aangemaakt en onderhouden.

Digitaal Toetsen

Voldoet aan de laatste veiligheidseisen

De Veltwerk Toetscockpit is aangesloten op Veltwerk I am. Hierdoor is het zeer eenvoudig om leerlingen voor een examen te nodigen, toetsen uit te delen en deze gemakkelijk in te nemen. De toetscockpit werkt op elk device. Zo kunnen leerlingen veilig, in een gecontroleerde omgeving, een examen maken op hun eigen apparaat.

De applicatie is dynamisch opgezet waardoor elk type toets digitaal kan worden afgenomen.

Het aanmaken, plannen, klaarzetten en uitnodigen van leerlingen voor een toets of examen, is hierdoor super simpel!

Ontdek onze publicatie over Veltwerk I-AM

Lees meer ons identiteitsmanagementsysteem, Veltwerk I-AM, in de onderstaande publicatie.