Het onderwijs in Nederland kiest voor ‘Wifi As A Service’ van Veltwerk.

5 July 2019

Het onderwijs in Nederland kiest voor ‘Wifi As A Service’ van Veltwerk.

Na een spannende periode van aanbesteden zijn we verheugd mede te delen dat SIVON (Samen Inkopen Voor Onderwijs Nederland) kiest voor Wifi As A Service (WAAS) van Veltwerk. Van alle meedingende partijen behaalde Veltwerk de hoogste score. Naast Veltwerk zijn nog twee andere leveranciers geselecteerd voor het leveren van WAAS-diensten.

SIVON is in 2017 opgericht door een aantal schoolbesturen om gezamenlijk in te kopen op het gebied van ICT en innovatie. Dit stelt de besturen in staat bij te dragen aan het realiseren van de speerpunten van de digitaliseringsagenda op een veilige en betaalbare manier.

Veltwerk is een specialist als het gaat om het ontwerpen, realiseren en beheren van (draadloze) netwerken in het onderwijs. De onderliggende technologie die daarvoor wordt gekozen past dan ook perfect bij de eisen en wensen van SIVON: kostenbewust maar wel met die functionaliteit en veiligheid die nodig is in een onderwijsinstelling.

‘De schaal waarop de aanbesteding is opgezet, maakt het mogelijk om de meest recente technologie in te zetten, terwijl de kosten veel lager liggen dan wat nu gangbaar is in onderwijsland’ aldus Reijer van Wegen, directeur van Veltwerk. Zo heeft Veltwerk als voorbeeld ervoor gekozen om nu al Wifi-6 (802.11AX) in te zetten. Daarmee zijn zeer hoge prestaties en toekomstvastheid geborgd.

Voor de scholen wordt het aanleggen van Wifi via SIVON dan ook veel eenvoudiger. Ze hoeven alleen maar per ruimte aan te geven welke prestatieprofiel nodig is en hoeven zich geen zorgen meer te maken over de achterliggende technologie.

Kortom: De opdracht voor SIVON is Veltwerk op het lijf geschreven. We zien uit naar de aankomende implementaties!