Voor middelbare scholen is het van groot belang om de meest gebruikte werkwijze van hackers te begrijpen. In deze blog bespreken we enkele van de meest voorkomende hacks en trucs die we hebben gezien bij middelbare scholen en onderwijsorganisaties.
Hackers gebruiken een veelvoorkomende methode om toegang te krijgen tot netwerken van middelbare scholen en onderwijsorganisaties, namelijk phishing. Dit gebeurt via e-mail of sociale media en heeft als doel studenten, leraren of ander personeel te verleiden op een link te klikken die leidt naar een nep-inlogpagina. Als iemand daar zijn inloggegevens invoert, krijgen hackers toegang tot het account en kunnen ze verder in het netwerk binnendringen.
Een andere veelgebruikte truc om in te breken in netwerken van middelbare scholen en onderwijsorganisaties is via onbeveiligde wifi-netwerken. Als studenten of leraren via zo’n netwerk verbinding maken met het schoolnetwerk, kunnen hackers gemakkelijk toegang krijgen tot hun apparaat en verder in het netwerk binnendringen.
Naast deze veelvoorkomende methoden kunnen hackers ook andere trucs gebruiken, zoals het versturen van kwaadaardige bestanden of het uitvoeren van een DDOS-aanval op de servers van de school. Het is daarom van groot belang om altijd alert te zijn op verdachte e-mails en links en om alleen verbinding te maken met beveiligde wifi-netwerken.
Regelmatige controle en bijwerking van de netwerkbeveiliging is eveneens essentieel om deze te waarborgen. 🙂