De nieuwste features voor het Onderwijs

11 May 2023

Allereerst, welkom terug van vakantie! Wij hopen dat je genoten hebt en lekker tot rust bent gekomen. Net zoals ons heeft Microsoft óók niet stilgezeten. Zo hebben zij in de tussentijd meerdere handige nieuwe features toegevoegd aan Teams.

Tijd om deze eens onder de loep te nemen…

Even over Microsoft Team

De meesten zijn inmiddels wel bekend met Teams maar voor degene die dit nog niet kennen;

Met Microsoft Teams krijgen docenten en leerlingen een platform om beter te kunnen communiceren en samen te werken. Zo kan je als docent, manager en als leerling heel eenvoudig al je kanalen, werkgroepjes, klassen en documenten beheren. Je kan Teams zelfs als vervanging voor de klassieke telefooncentrale gebruiken. Dit scheelt een hoop 💸!

De nieuwe features

Microsoft Classwork

Classwork-app: creëer en organiseer content moeiteloos

De eerste feature heet ‘Classwork’. Deze is speciaal ontworpen om docenten te helpen bij het beheren van hun curriculum. Met deze app kunnen zij eenvoudig lesmateriaal maken en ordenen, zoals opdrachten, bestanden, links, kanalen en pagina’s van het Klasnotitieblok.

Modules kunnen worden ingedeeld op onderwerp, les of week, waardoor de organisatie eenvoudiger dan ooit wordt.

Heel fijn om binnen één oog opslag te weten wat er de komende weken gaat komen -en nooit meer een excuus om niet voorbereid te zijn op de les.

Ontwikkel informatievaardigheden met Search Coach

Een beetje Googelen kan iedereen, maar informatie zoeken, beoordelen en gebruiken is een ander verhaal.

Search Coach is een nieuwe app die studenten -en zelfs docenten (zegt Microsoft, niet wij) helpt om effectief informatie te zoeken en betrouwbare bronnen te vinden.

Deze app biedt real-time coaching, toegang tot geavanceerde zoektechnieken en achtergrondinformatie over websites.

Zo leren studenten de juiste vragen te stellen en met vertrouwen te zoeken.

 

Gemiddelde cijfers

Verbeter beoordelingen met gewicht en gemiddelden

Teams heeft het beoordelingsproces verbeterd door twee nieuwe opties toe te voegen: gewogen categorieën en gemiddelde cijfers.

Met gewogen categorieën kunnen docenten verschillende percentages toewijzen aan verschillende opdrachten in de cijferlijst.

Gemiddelde cijfers geven studenten een duidelijker beeld van hun voortgang en stellen hen in staat om hun leerproces beter te sturen.

 

Python in Microsoft Teams

Distribueer, codeer en beoordeel Python en Jupyter Notebooks

Hier worden wij als ICT-ers nou echt blij van! Teams heeft nu een native integratie van Python Jupyter Notebooks en Python Script-bestanden in opdrachten. Hierdoor kunnen docenten en studenten Python-code distribueren en uitwerken zonder een aparte programmeeromgeving op te zetten.

Want zeg nou eerlijk, Python is toch het nieuwe Frans 🤓?!

 

Sign language

Creëer inclusieve vergaderingen met Sign Language View

Deze valt echt in de categorie ‘waarom was dit er nog niet?’. Maar goed, we zijn blij dat hij er nu wel is.

Het is natuurlijk heel irritant als je een gebarentolk in de groep hebt en deze steeds wordt weggedrukt omdat iemand anders gaat praten.

De nieuwe Sign Language View-functie maakt vergaderingen toegankelijker voor dove of slechthorende studenten en hun tolken.

Hierdoor kunnen studenten met gehoorbeperkingen volledig deelnemen aan en betrokken blijven bij de gepresenteerde inhoud.

 

Reflect

 

Ondersteun het welzijn van studenten met Reflect

De Reflect-app bevordert het welzijn van studenten door een privéruimte te bieden voor reflectie en het beantwoorden van vragen van docenten. Met recente updates is de app verbeterd om inclusiviteit en gebruiksgemak te bevorderen.

Hierbij kan een docent bijvoorbeeld vragen hoe iedereen in de wedstrijd zit, of de opdracht geven om even een momentje te pakken voor wat extra zuurstof.

Uh…. Zuurstof…😅?!

Yes, het is een beetje een zij-straat van ICT maar goed. Bij Veltwerk zijn we van alle markten thuis én.. Microsoft heeft deze deur natuurlijk geopend.

Naast dat ‘s winters de sloten vol liggen met dobberende Wim Hof discipelen, is Nederland ook aan het ademen geslagen -inclusief ondergetekende.

Door ademhalingstechnieken wordt de psychische en lichamelijke gezondheid namelijk aantoonbaar verbetert.

Een diepe, gecontroleerde ademhaling kan de hartslag vertragen en de bloeddruk verlagen. Dit draagt bij aan een verbeterde (cardiovasculaire) gezondheid.

Op psychisch vlak kan het periodiek beoefenen van ademhalingstechnieken helpen om de geest tot rust te brengen en het concentratievermogen aanzienlijk te verbeteren. Hierdoor kunnen leerlingen beter omgaan met stressvolle situaties, zijn ‘chiller’ en hebben dan ook (hopelijk) wat meer aandacht voor de les.

Dus… Microsoft heeft deze waardevolle informatie nu omgezet in een handige ademhalingscoach voor leerlingen. Wij zijn erg benieuwd naar de resultaten.

Tot zover de blog van deze week. Op de hoogte blijven?

Eenvoudig inschrijven op de nieuwsbrief via LinkedIn