Belangrijk: Update Facet 6.0 uitgebracht

20 December 2017

update facet 6 december

Update Facet 6.0

Omdat er in de versie van afgelopen maand een issue was met het toekennen van IP-adressen, wordt er vandaag (20 december 2017) een nieuwe versie uitgebracht. Het volgende bericht is verspreid door de Helpdesk Facet van DUO over de Update Facet 6:

Op 20 december 2017 zal de release plaatsvinden van Facet 6.0, releaseversie F3. Vanaf 17.00u zal Facet hierdoor niet te bereiken zijn. In deze release zullen verbeteringen worden doorgevoerd voor de FAO server, de pc-apps en de oefenomgeving van Facet. De specifieke verbeteringen kunt u lezen in de releasenotes die u vanaf 21 december 2017 kunt downloaden op de downloadpagina van Facet.

Scholen die geen gebruik maken van een eigen FAO server, ontvangen alleen een update van de bcld client (versie 6.0.3). Eerder deze maand werd ook een update uitgebracht, wegens connectiviteitsproblemen.

Update Facet 6

Gebruikers Examencockpit besparen tijd

De timing van deze update is voor veel scholen ongelukkig, omdat direct na de kerstvakantie de eerste examens beginnen. Voor scholen die gebruik maken van onze Examencockpit, vindt de update van Facet op afstand plaats. De Examencockpit ontvangt een update naar versie 1.0.4. Zodra deze update heeft plaatsgevonden, ontvangen onze klanten hiervan bericht. Van de nieuwe Facet versie hoeft slechts een beperkte functionele test uitgevoerd worden, meldt DUO in het bericht.

Wat is Facet 6?

Facet is een digitaal systeem voor het afnemen van toetsen en examens. Alle centrale digitale examens en toetsen in het voortgezet onderwijs worden met Facet afgenomen. Het verschil met Facet 5, is dat het examensysteem alleen nog maar kan worden gebruikt in de zogenaamde ‘Bootable Client Lockdown’. Dit betekent dat iedere PC in examenmodus moet worden opgestart, in tegenstelling tot het openen van een applicatie in een opgestarte computer. Dit betekent dat er twee manieren zijn om examencomputers op de juiste manier op te starten: USB-sticks waarmee PC’s één voor één worden opgestart of opstarten vanaf het netwerk. Middels een zogenaamde PXE-boot worden dan de PC’s op afstand in de juiste modus gezet. Meer over Facet.